Faq

Algemeen

 

Waar kan ik ballonvaren?

Sidony ballooning is gevestgd in Sint-Niklaas: de bakermat van de Ballonvaart, Sint -Niklaas Ballonstad.
Het merendeel van de vaarten gebeurd dan ook in het Waasland, we hebben een aantal vaste opstijgplaatsen dit naargelang de windrichting op die dag.
Maar we komen ook bij u ter plaatse opstijgen indien dit uiteraard mogelijk is en dit met de voorwaarde dat er een minimum van 8 personen meevaart. Een voorbeeld van een onmogelijke opstijglocatie is bv: Brussel, doordat er zich een grote luchthaven zich bevind. Bent u niet zeker of we kunnen ballonvaren in uw regio? Bel of mail ons gerust.

Wanneer kan ik ballonvaren?

Ballonvaarten vinden het gehele jaar plaats. 's Ochtends net na zonsopkomst en 's avonds twee uur voor zonsondergang. Tijdens de wintermaanden december, Januari, februari en maart kan men ook de ganse dag varen omdat er dan geen onstabiliteit in de lucht is door de opwarming van de zon.

Met hoeveel mensen kunnen er in de mand?

U kan vanaf 1 persoon boeken tot max. 10 personen in een mand. Op het maximum aantal personen staat geen limit want wij kunnen ook meerdere ballons inzetten. Zo kunnen wij voor bedrijven een totaal spektakel brengen met alles erop en eraan.

Vanaf welke leeftijd is het toegelaten?

Kinderen vanaf 7 jaar: het volstaat dat ze boven de mand kunnen kijken.

Hoe ver varen we?

Dit is geheel afhankelijk van de windsnelheid. Gemiddeld varen wij tussen de 10 en 20 kilometer in vogelvlucht.

Is het koud daarboven?

Nee, het is zelfs minder koud dan aan de grond omdat u met de snelheid van de wind meevaart en in uw gezicht
geen tegenwind voelt. bovendien hebt u de terugslag van de warmte van de branders. Het geeft een aangenaam gevoel daarboven.

Ik ben slecht te been. Mag ik ook mee?

Ja, dat is geen probleem. Zelfs mindervaliden in een rolstoel hebben met ons al meegevaren. Dit moeten we uiteraard op voorhand bespreken en kan enkel bij uitstekend (heel rustig) weer. Wij leggen in samenspraak met u de dag vast.

Hoe weet ik of de geplande ballonvaart doorgaat?

Bij een ochtendvlucht wordt er de avond ervoor contact met u genomen. Wanneer u kiest voor een avondvlucht hebben wij op de dag van de vlucht tussen 12 en 14 uur contact met u omdat we dan de laatste weerberichten kunnen bekijken. U hoort dan van ons of de vaart al dan niet kan doorgaan en we bespreken het uur wanneer u bij ons verwacht wordt.

Indien de ballonvaart door weersomstandigheden niet kan doorgaan maken wij met u een nieuwe afspraak.

Kan ik een ballonvaart cadeau geven?

Ja, Wij hebben hiervoor onze Balloon Cheque Voor meer informatie kunt u doorklikken naar deze pagina.

Kan ik de ballon privé afhuren voor speciale gelegenheden?

Ook dat kan. Bel ons met uw speciale wensen en wij maken uw dromen waar. Zelfs bij u thuis in uw tuin als hij een minimum van 50 Meter op 50 meter oppervlakte heeft.

Praktisch

 

Welke kleding moeten we aantrekken?

Wij raden een sportieve kledij aan die u zou aantrekken voor een fikse wandeling met stevig schoeisel.
Zij die kaalhoofdig zijn raden wij een katoenen petje aan voor de warmte van de branders.

Mag ik foto-en videoapparatuur meenemen?

Uiteraard! Ook wij vinden het belangrijk dat u dit unieke moment ook na het gebeuren nog terug kunt bekijken.

Hoe komen we terug?

De ballon wordt gevolgd door onze volgwagen, wij vragen aan de passagiers indien mogelijk iemand van de familie, vrienden of kennissen mee te brengen om een kijkje te nemen. Deze kunnen dan samen in colonne onze volgwagen volgen.   Dit maakt het nog aangenamer. Bij de landing begint dan ook voor hen een gezellige aprèsballon die in veel gevallen heel lang kan uitlopen.
Dit is uiteraard vrijblijvend, zij die terug huiswaarts willen hebben hun vervoer bij zich en kunnen te nalle tijden terug huiswaarts keren.

Hoe kan ik een vlucht boeken?

Dit kan per e-mail, het boekingsformulier online invullen, maar het meest efficiënte is ons bellen. U kan dan nog uw laatste wensen en of vragen aan ons overmaken die wij dan met u samen bespreken.

Duur

 

Hoelang blijven we in de lucht?

Een ballonvaart duurt minimaal 1 uur. Daarna gaan wij een landingsplaats uitzoeken, dit kan al na 5 min. zijn ofwel na 15 min.

Hoelang duurt alles bij elkaar?

Het programma dat Sidony Ballooning u aanbiedt duurt ca 4,5 uur.

Ontvangst op de thuisbasis in Sint Niklaas.
Passagiers worden gebrieft wat hun te wachten staat.
Verplaatsing naar het opstijgterrein. Passagiers en hun kijklustige familie en vrienden volgen met hun eigen wagen.
Op het terrein aangekomen volgt een briefing door de piloot, daarna mag iedereen meehelpen de ballon klaarmaken terwijl er foto's en video's gemaakt worden.
Het opstijgen gevolgd door een vaart van ongeveer 1h15'
Bij de landing is er een traditionele champagnedoop

En als u dacht dat hier gedaan was dan hebt u het mis: zij die willen kunnen ons volgen naar een gezellig café, taverne of restaurant, waar wij een aprésballon organiseren.

Tijdens een hartelijk hapje en een drankje worden straffe verhalen verteld uit de goede oude ballontijd.
Natuurlijk zijn hier het verbruik niet in de prijs van de ballonvaart begrepen. Van deze plaats gaat dan ieder met zijn fam. huiswaarts. Zij die geen volgers mee hebben worden terug naar de startplaats ofwel naar de thuisbasis van Sidony Ballooning gebracht.   

Veiligheid

 

Is het wel veilig?

Sidony Ballooning vaart enkel met het beste materiaal dat bestaat onder de ballonmerken. Dit Materiaal moet verplicht ,na elke 100 uren gevaren te hebben, onder een strenge controle onderworpen worden. Deze controle gebeurt niet door ons maar door een gediplomeerd erkent bedrijf.

Ben ik verzekerd?

Jazeker, Sidony Ballooning kan de verzekering documenten aan u voorleggen voor schade aan derden en ook voor
elke meevarende passagier.

Mag ik roken?

Nee, om veiligheidsredenen is roken verboden voor en tijdens de ballonvaart.